Lirik Lagu Sarip Tambak Oso - Intan Chacha

Ubah tampilan Text Lirik melalui pilihan dibawah ini :

Lirik Sarip Tambak Oso – Intan Chacha

iki crito tinggalane jaman kuno
nalikane wong jowo dijajah londo
ono jagoan mbelo rakyat mbelo bongso
jenenge sarip ing ndeso tambak oso

lurah gedangan kok dadi londo blangkonan
nganthek londo tindhak’e sak wenang wenang
nagih pajek mbok’e sarip digepuk’i
sarip ra trimo lurah gedhangan di pateni

etan etan kali jagoane paidi
kusir dokar burue abah kaji
kulon kulon kali sarip jagoan sekti
musuh bebuyutan paidi disunduk blati

yen sarip gaweane pancen maling
ning asile diwenehke fakir miskin
ojo di tiru iki sandiworo kuno
critane ludruk yo sarip tambak oso

Music

iki crito tinggalane jaman kuno
nalikane wong jowo dijajah londo
ono jagoan mbelo rakyat mbelo bongso
jenenge sarip ing ndeso tambak oso

lurah gedangan kok dadi londo blangkonan
nganthek londo tindhak’e sak wenang wenang
nagih pajek mbok’e sarip digepuk’i
sarip ra trimo lurah gedhangan di pateni

etan etan kali jagoane paidi
kusir dokar burue abah kaji
kulon kulon kali sarip jagoan sekti
musuh bebuyutan paidi disunduk blati

yen sarip gaweane pancen maling
ning asile diwenehke fakir miskin
ojo di tiru iki sandiworo kuno
critane ludruk yo sarip tambak oso

Arti / Terjemahan lirik lagu Sarip Tambak Oso dalam bahasa Indonesia

iki crito tinggalane jaman kuno
(ini cerita peninggalan jaman dulu)
nalikane wong jowo dijajah londo
(ketika orang jawa dijajah belanda)
ono jagoan mbelo rakyat mbelo bongso
(ada seorang jagoan membela rakyat membela bangsa)
jenenge sarip ing ndeso tambak oso
(namanya sarip di desa tambak oso)

lurah gedangan kok dadi londo blangkonan
(kepala desa gedangan malah menjadi belanda pakai blangkon)
nganthek londo tindhak’e sak wenang wenang
(kerjasama dengan belanda tindakannya semena mena)
nagih pajek mbok’e sarip digepuk’i
(menagih pajak ibunya sarip dibantai)
sarip ra trimo lurah gedhangan di pateni
(sarip tidak terima kepala desa gedhangan dibunuh mati)

etan etan kali jagoane paidi
(sebelah timurnya sungai jagoannya paidi)
kusir dokar burue abah kaji
(kusir dokar tukang buruhnya bapak haji)
kulon kulon kali sarip jagoan sekti
(sebelah baratnya sungai sarip jagoan sakti)
musuh bebuyutan paidi disunduk blati
(musuh utama paidi ditujah pakai belati)

yen sarip gaweane pancen maling
(kalau sarip kerjaannya memang pencuri)
ning asile diwenehke fakir miskin
(tetapi hasilnya diberikan fakir miskin)
ojo di tiru iki sandiworo kuno
(jangan di tiru ini sandiwara cerita jaman dulu)
critane ludruk yo sarip tambak oso
(ceritanya seni pertunjukan teater tradisional jawa si sarip dari tambak oso)

Notice : Jika masih ada lirik yang kurang benar silahkan Anda hubungi admin melalui halaman contact atau langsung WA 085203781053

Related Songs